ProBioBalance

14 / 100

zdrava crijevna mikroflora – temelj imuniteta

 

Probiotici će u medicini 21. stoljeća biti ono što su antibiotici bili u medicini 20. stoljeća. (Dr. Michael L. McCann).

Izraz probiotik doslovno znači ‘za život’ (pro biota), a označava žive mikroorganizme koji pozitivno utječu na domaćina tako što poboljšavaju ravnotežu crijevne mikroflore te putem djelovanja u probavnom traktu pomažu u održavanju zdravlja imunološkog sustava.

 

brobio balanceProbiotici imaju višestruku zadaću – sprječavaju razmnožavanje drugih štetnih mikroorganizama, pomažu razgradnju te upijanje mikro i makro hranjivih tvari (posebno mineralnih soli), potiču kretnje crijeva,  sudjeluju u metabolizmu lijekova, a mogu sintetizirati i neke vitamine (K, B, folna kiselina), te utječu na oba imuniteta – specifični putem poticanja proizvodnje protutijela, te na onaj nespecifični, putem povećanja djelovanja bijelih krvnih zrnaca.  Svojim djelovanjem u crijevima čovjeka doprinose boljem rastu i razvoju djece, korisne su kod upalnih bolesti crijeva, umanjuju znakove alergije i preosjetljivosti na hranu, kemijske tvari i čimbenike iz okoliša; pomažu u sprječavanju i liječenju osteoporoze, pomažu u čišćenju jetara,  reguliraju pokretljivost crijeva, pomažu u uklanjanju teških metala i ostalih štetnih tvari koje dospijevaju u hranu iz metalnih konzervi, plastične obloge unutar ambalaže, te iz hrane koju jedemo.  Njihovo korištenje posebno se preporučuje nakon liječenja antibioticima, svakako u stanjima povećanog stresa i napetosti (učenje, posao, trauma..), kod alergije, zatim osobama koje imaju upalne i ostale bolesti crijeva, osobama na dijeti itd.

 

Formula probioBalance sadržava 3 soja bakterija:

  • Lactobacillus acidophilus je najpoznatiji probiotički soj bakterija, ovdje je u liofiliziranom obliku te se brzo aktivira u crijevima.
  • Bifidobacterium koji omogućavaju brzu i uspješnu rekolonizaciju crijeva, a povezuju se sa smanjenim rizikom od razvoja raka crijeva jer sudjeluju u razgradnji karcinogena.
  • Lactobacillus rhamnosus (LGG) koji štiti urogenitalni trakt tako da luči biološke površinski aktivne tvari  te tako sprječava prianjanje patogenih mikroorganizama za vaginalnu i urinarnu sluznicu. Ono po čemu je postala poznata je njezina sposobnost da utječe na imunitet i zdravlje organa koji su daleko izvan probavnog trakta.

 

Sastojci u jednoj tableti:

  • Probiotičke kulture…………………………………………………4 bilijuna CFU

Lactobacillus Acidophilus………………………335,00 mg

Bifidobacterium longum………………………….17,87 mg

Lactobacillus rhamnosus……………………………6,70 mg

  • Fruktooligosaharidi (iz čičoke, Helianthus tuberosus)…..25,00 mg

Čuvanje: nakon otvaranja čuvati u hladnjaku na temperaturi od oko 4 C.

 

Probiobalance je u obliku ukusne tablete za žvakanje, te je pogodan i za djecu.

 

 

 

————————————————————————————————————–

Savjetovalište i narudžbe: Calivita Int. , Bednjanska 8A, 01 611 22 34,

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.